Vindirekt

Vindirekt: Kasvun mahdollistava viinin verkkokauppa

Vindirektin ja Exoven yhteistyö alkoi kun pääsimme uudistamaan Vindirektin verkkokaupan. Projektin tavoitteena oli luoda verkkokauppa, joka on käyttökokemukseltaan huippuluokkaa ja ylläpidoltaan huolettomampi kuin vanha WordPress-ratkaisu. Lisäksi uusi ratkaisu tarjoaa Vindirektille mahdollisuuden laajentaa verkkokauppa ketterästi myös kuluttajakauppaan, jos lainsäädäntö  tämän salii tulevaisuudessa. 

Shopify verkkokaupparatkaisu

Merkittävä parannus ostokokemukseen

Uusi ratkaisu toi merkittävää lisäarvoa tuotteiden, tilausten ja maksutapojen hallintaan. Lisäksi alustaan yhdistettiin näyttävä käyttöliittymä, jolla saavutettiin tavoitteet brändin ja Vindirektille ominaisen tyylin viestinnässä.

Tulevaisuuden kestävä ratkaisu keskiössä

Vindirektilla oli aikaisemmin käytössä WordPress + Woocommerce -pohjainen ratkaisu, joka sopii hyvin perinteiseen verkkokaupan toteutukseen. Aiempaa toteutusta on kuitenkin jouduttu räätälöimään merkittävästi, ja täten toteutuksen käyttökokemus ja sivuston nopeus ovat jättäneet toivomisen varaa.

Vindirektin käyttöön toteutettiin pilvipohjainen ja eri palveluihin perustuva verkkokauppa Shopify -alustalle. Shopify valittiin, koska valmiin verkkokauppa-alustan koettiin tuovan merkittävää lisäarvoa tuotteiden, tilausten ja maksutapojen hallintaan. Lisäksi alustaan yhdistettiin näyttävä käyttöliittymä, jolla saavutettiin tavoitteet brändin ja Vindirektille ominaisen tyylin viestinnässä. Tilaus-,  asiakas- ja varastonhallinta tehtiin helpoksi integroimalla verkkokaupparatkaisu Vindirektin toiminnanohjausjärjestelmään. Tällä automatisoidulla ERP-integraatiolla pystytään ylläpitämään varastosaldoja, asiakastietoja sekä varmistetaan tilausten saumaton kulku taustajärjestelmiin. Ratkaisu, vapauttaa Vindirektin keskittymään liiketoimintaansa ilman tarvetta verkkokaupan manuaaliseen ylläpitoon.

Erottuvuutta ja erinomaisuutta yhteispelillä

Yhteistyö Vindirektin ja Exoven välillä sujui alusta alkaen erinomaisesti. Kommunikaatio oli sujuvaa, ja projektin pienet haasteet liittyivät lähinnä teknisiin yksityiskohtiin. Exoven kyky ymmärtää Vindirektin tarpeita ja liiketoimintaa, sekä tarjota moderni ja erottuva ratkaisu heidän uudelle verkkokaupalle, olivat keskeisiä syitä, miksi Exove valittiin projektiin.

Kommunikaatio Exoven ja Vindirektin välillä on toiminut erinomaisesti alusta asti. Exove erottui jo tarjouskilvassa tarjoamallaan ratkaisulla ja sillä, että meitä ja meidän toiveita kuunneltiin heti alusta lähtien.

Janne Marin, Chief Operating Officer

Uudistettu vindirekt.fi/ julkaistiin virallisesti toukokuussa 2024. Verkkokaupan uudistuksen tavoitteena oli tuoda esiin Vindirektin osaaminen, tarjooma ja brändi sekä kasvattaa myyntiä. 

Lopputuloksena saatiin upea verkkokauppa, joka sisältää vahvasti kustomoituja ratkaisuja millä vastataan asiakkaan vaativiinkin tarpeisiin. Nostamalla sisällöt keskiöön ja helposti löydettäväksi, saatiin rakennettua paikka johon asiakas tulee mielellään hakemaan inspiraatiota sekä laadukkaita tuotteita. Lisäksi uuden sivuston avulla Vindirekt pystyy myös nyt entistä helpommin hallitsemaan asiakastapahtumia ja viestimään tavoilla, joita vanha verkkosivusto ei mahdollistanut. 

Ennen kaikkea ostokokemus parani huomattavasti, sillä verkkokaupan nopeutta ja haun toimivuutta parannettiin merkittävästi. Sivustolla on nopea käyttöliittymä ja erinomainen haku (Algolia). Nämä takaavat asiakkaalle intuitiivisemman ostokokemuksen ja muun muassa mahdollisuuden tarkastella omia ostojaan ja suosituksia. 

Onnistunut yhteistyö ja erinomainen lopputulos saavutettiin haastavasta aikataulusta huolimatta. Exove pystyi toimittamaan teknistä osaamista korkealla tasolla, ja Duran Creativen suunnitelmien pohjalta. 

Vaikka suunniteltu budjetti ylittyi, Exove onnistui kääntämään asian positiiviseksi. Positiivista oli se, että kun tämä huomattiin, Exove tuli ennakoivasti vastaan. Oli upeaa nähdä, että yhteistyössä, erityisesti silloin kun jokin menee pieleen, tuli automaattinen vastaantulo ennen kuin ehdimme edes keskustella asiasta.

Janne Marin, Chief Operating Officer

Suunnitteilla uusi verkkokauppa? Ota meihin yhteyttä niin autetaan!

Lisää asiakastarinoitamme